Имам следния казус - служител е командирован в друго населено място в страната за четвъртък и петък, но желае да остана там и почивните дни и да се прибере в неделя вечерта. Заповедта за командировка е само за тези два дни, а датата на прибиране ще е по-късна. Ще има ли проблем така да я осчоводя тази командировка?
Имам следният казус: фирмата се занимава с транспорт и при извършване на един от курсовете обръща гондолата със зърно /ечемик/. Сега ми изпращат ф-ра за разпиляното зърно, което не може да се събере. Въпросът ми е относно протоколите за начисляване на ДДС - и в двата дневника ли трябва да ги включвам, ние няма да търгуваме с него. Моля за съвет, защото въобще не съм наясно с това зърно, а и съвсем се обърках.
Благодаря на всички за изказаните мнения. Аз също съм на мнение, че няма нужда от признаване на счетоводна грешка и последствията от това, но ще видя как ще го убедя управителя.
Здравейте, имам следният казус - фирма създадена през 2014 и Не регистрирана по ЗДДС, решаава да се регистрира сега. Обаче има ДМА под 700, които са осчетоводени като разход, управителят иска да се позова на счетоводната грешка и да ги осчетоводя като материали, за да може сега при регистрацията по ДДС да ползва ДК. Може ли съвет относно тази счетоводна грешка?
В ЕООД собственикът се осигурява като СОЛ, но започва работа по някаква програма за заетост, наема хора и трябва да се осигурява и на договор за управление. Въпросът ми е може ли да се спре в такъв случай осигуряването му като СОЛ?
Когато има само 1 СОЛ и не се подава Д6 как става подаването на Д1? В сайта ми иска и Д6 да прикача.